lauantai 17. maaliskuuta 2012

Lauantai-illan touhuja

Lauantai-iltaa

Tänään on touhuttu koko perhe ulkona pihalla, ja kävästiin kaupassa nappaamassa vähän pääsiäisaiheisia tavaroita, saadaan alkaa ensi viikolla isomman pojan kanssa jo laittelemaan vähän pääsiäistä meidän kotiin :)

Syömiset sujuneet jälleen hyvin, päiväruoaksi tehtiin tomaattista hirvenjauheliha-papukastiketta ja pitkää pastaa. Papuja tulee tehtyä aika vähän, joten ajattelin viimeksi kauppaostoksilla et nappaan papuja mukaan. Tähän kastikkeeseen ne sopivat mielestäni hyvin, meidän perheen mies porukalle ne aiheuttivat kylläkin lähinnä vain puistatusta, pienimmäistä lukuunottamatta.


Ohje on tällainen:


400g jauhelihaa
Tölkillinen valkoisia valmiiksi keitettyjä papuja
70g tomaattipyrettä
Tölkillinen tomaattimurskaa (itse käytin rainbown suolatonta, jotta voin antaa samaa ruokaa myös vauvalle)
1-2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
Mausteita mm. pippuria, yrttisuolaa.

Pilko sipuli ja kuullota sitä tilkassa oliiviöljyä. Kun sipulit on pehmenneet, lisää joukkoon jauheliha ja ruskista se. Lisää joukkoon tomaattipyre ja tomaattimurska, sekä valkoiset pavut. Keitä muutaman minuutin ajan ja  purista lopuksi valkosipulin kynnet kastikkeen joukkoon. Mausta mieleisellä tavalla.

Illan puhteeksi otan vielä crosstrainerilla reippaan 40minuuttisen, mieluummin niin kuin lösähtää vain sohvalle telkkaria katsomaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti