tiistai 13. maaliskuuta 2012

Imetysdieetti

Aurinkoista tiistaipäivää :)

Minulla  tätä painonpudotusta säätelee hyvin pitkälle imetys. Olen vankkumaton imetyksen kannattaja, ja haluan imettää pitkään. Ensimmäistä poikaa imetin 1v1kk ja olisin jatkanut mielellään senkin jälkeen, mutta silloin olosuhteiden pakosta lopetin. Nyt toinen poikamme on siis 7,5kk ja imetyksen lopetus ei ole ajankohtaista, ajattelin edetä hyvinkin lapsentahtisesti. Eli sitten kun poika alkaa esittämään viitteitä siihen suuntaan, ettei rintaruokinta enään kiinnosta, niin sitten lopetetaan. Toivon kuitenkin voivani jatkaa vielä taaperonkin imetystä :)

Myöskin omassa painonpudottamisessani pitää ottaa huomioon se, että poika on maitoallerginen, eli oma ruokavalioni ei sisällä mitään missä on maitoproteiinia. Eli se tuo oman haasteensa miettiessä, mitä kaikkea suuhun voi laittaa. Kalsiumin tarpeen tyydytän ottamalla kaksi kalkkitablettia päivittäin :)

Olen miettinyt, onko painonpudotus imetysaikana kovin järkevää. Paljon kuulee juttuja, miten äidin rasvakerroksiin kertyneet ympäristömyrkyt sun muut lähtevät liikkeelle kun laihtuu, ja samalla erittyvät myös äidinmaitoon, jota vauva syö. Luettuani imetystukilistaa ja maitolaiturin sivuja tulin vakuuttuneeksi siitä, että terveellinen syöminen ja liikkuminen ja sen seurauksena tapahtuva maltillinen painonputoaminen ei ole pahasta. Esimerkiksi täältä löytyy juttua laihdutuksesta imetysaikana:

Painonpudotus imetysaikana

Mut sitten muihin asioihin. Mies on ollut lomalla nyt alkuviikon, ja tänään käytiin poikien kanssa kaupungilla kiertelemässä. Heti aamusta oli päiväkerhon kuvauspäivä, ja siellä käytettiin poikia kuvauksessa :). Käytiin picnicillä lounastamassa ja tilasin Oriental kanasalaatin, en voi kun suositella, oli hirmuisen herkullista :)


Maidottomalla dieetillä ollessa on suht hankala löytää varsinkaan mitään leivoksia syötäväksi, sinänsä hyvä laihdutuksen kannalta, mutta silti joskus tympäsee kun erikoisruokavaliot otetaan kahviloissa niin huonosti huomioon :/. Paljon tuleekin kuljetettua omia eväitä mukana, siihen on nyt tässä vaiheessa jo aika tottunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti