maanantai 12. maaliskuuta 2012

Blogin aloitus

Tämä päiväkirja pitää sisällään tekstin ja kuvin ilmaistuna minun matkaani kohti normaalipainoa. En ole aikuisiällä koskaan mikään kovin hoikkanen ollutkaan, normaalipainoinen kylläkin. Siihen mieleni tekevi kovasti nyttenkin.

Minun ylipainoni syy löytyy mukavuudenhalusta, herkkujen himosta sekä ehkä myöskin osaksi kolmesta raskaudesta. Ensimmäinen raskauteni alkoi alkuvuodesta 2006 ja tuolloin olin normaalipainoinen. Painoin 64kg. Raskaus päättyi kesällä pienen poikamme synnytykseen, hän syntyi kuolleena raskauden 7.kuulla istukan irtoamisen vuoksi. Se oli hyvin raskasta aikaa enkä jaksanut panostaa oikein itseeni sen surun keskellä, ja sen seurauksena paino alkoi nousta. 10kk ensimmäisen synnytyksen jälkeen tulin uudelleen raskaaksi ja tuolloin painoin 72kg, eli kovasti oli painoa tullut lisää alle vuoden aikana. Raskausaika sujui hyvin eikä paino noussut kuin 7-8kg, terve pieni tonttupoika syntyi vuoden 2007 lopulla. Raskauskilot katosivat helposti ja aluksi olinkin jonkin aikaa hoikkasemmassa kunnossa kuin ennen raskautta. Jossain vaiheessa paino lähti kuitenkin taas nousuun, varmaankin ihan pelkän herkkutelun takia. Imetin poikaamme, ja mielihaluja oli vaikka muille jakaa. Kun imetys loppui, poika oli 1v1kk ja minulla jälleen salakavalasti kertynyt 10 kiloa lisää painoa :/

Näistä kiloista sain pudotettua useamman poiskin, vähähiilihydraattisen ruokavalion ansiosta. Mieli kuitenkin teki saada pojalle sisarrus, ja rankan yritysajan jälkeen raskaus alkoi vuoden 2010 lopulla. Tuolloin painoa oli 78kg. Jälleen raskausaika sujui hyvin, painoa tuli 9kg. Heinäkuussa 2011 syntyi pieni pojanpallero, terveenä ja hyvinvoivana. Haaveena jälleen imettää pitkään. Ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että poika tulee kuun lopussa 8kk ja imetys jatkuu edelleen. Puntari näyttää armottomat 81,5kg, raskauden jälkeen painoin saman verran kuin ennen raskautta, mutta niin vain on jälleen muutama kilo saatu lisää.

Nyt tulee stoppi ja painonnousun on loputtava. En tunne oloani ollenkaan hyväksi kehossani. Imetyksestä johtuen en voi mitään tiukkaa laihdutuskuuria aloittaa, enkä sellaista varmaan alottaisi muutenkaan. Pieniä valintoja tehden, annoskokoja pienentäen, herkkuja vähentäen sekä hedelmien ja kasvisten määrää ruokavaliossa lisäten. Mottona: Kaikkea voi syödä, kunhan syö kohtuudella :)

Tässä pientä taustaa, seuraavalla kerralla lisäilen aloitusmittoja eli mistä lähdetään liikkeelle :)


1 kommentti:

  1. Tsemppiä vain yritykselle. Seurailen miten onnistuu tämän bloginkin kautta :)

    VastaaPoista